Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa
Nove ispovesti ubice ekonomije

Džon Perkins Džon Perkins

Nove ispovesti ubice ekonomije

 

Ispovedna proza Ispovedna proza

Prevod: Mirjana Kefer
ISBN: 9788680792040
Format: 16 x 23 cm
Broj strana: 320
Povez: Broširani, klapne
Godina izdanja: 2017.

Prelistaj knjigu online Prelistaje knjigu online

Popust 20%

Cena sa PDV-om:

1056 din.  9.18 €  11.73 $

1320 din.  11.48 €  14.67 $

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

ŠOKANTNI BESTSELER: Izvorna verzija knjige koja će vas zapanjiti svojim šokantnim otkrićima provela je sedamdeset tri nedelje na listi bestselera Njujork tajmsa, prodata je u više od milion i dvesta pedeset hiljada primeraka i prevedena je na trideset dva jezika.

NOVA OTKRIĆA: Prošireno izdanje Perkinsovog bestselera sadrži još petnaest eksplozivnih poglavlja i donosi novu priču o ekonomskim ubicama (EHM), priču od koje će vam se zalediti krv u žilama. U odnosu na prvo izdanje, objavljeno 2004. godine, više od četrdeset procenata knjige je novo, uključujući i poglavlja koja otkivaju današnje EHM sisteme, iznose detaljnu hronologiju I ndokumentuju aktivnosti ekonomskih ubica.
Džon Perkins, koji je nekada bio jedan od njih, iznosi nove pojedinosti o tome kako su on i drugi obmanjivali zemlje širom sveta za trilione dolara. Potom otkriva kako se smrtonosni EHM rak u čijem stvaranju je i sam učestvovao proširio znatno više i dublje, kako u SAD tako i u ostatku sveta, i postao dominantni system u poslovanju, vladama i društvima danas. Na kraju nam pruža insajderski pogled na to šta svako od nas može uraditi da bi se to promenilo.

Ekonomske ubice su udarna snage korporatokratije, kako je Perkins naziva, rasprostranjene mreže korporacija, banaka, vlada i bogatih moćnika povezanih sa njima. Ako EHM sistemi nenasilnom prinudom ne uspeju da održe korumpirani status kvo, na scenu stupaju šakali ubice. Srž ove knjige je sasvim novi deo, preko sto stranica dug, koji otkriva kako su sve ekonomske ubice i šakali korišćeni kao oruđe: lažne ekonomije, lažna objašnjenja, pretnje, mito, iznuda, dugovanje, prevara, državni udari, ubistva i razuzdana vojna moć danas se širom sveta koriste eksponencijalno više nego što je to Perkins razotkrio pre više od jedne decenije.

U materijalu novog dela knjige pominju se zemlje poput Sejšela, Hondurasa, Ekvadora i Libije, sve do Turske, zapadne Evrope, Vijetnama i Kine, a najneočekivaniji i najzlokobniji razvoj dešavanja izgleda je u Sjedinjenim Američkim Državama, gde nove ekonomske ubice – bankari, lobisti, korporativni rukovodioci i ostali – „obmanjuju vlade i javnost kako bi se pokorili politici koja bogate čini još bogatijim, a siromašne još siromašnijim“.

Ma koliko priča bila mračna, njen autor, preobraćeni nekadašnji ekonomski ubica, takođe nam daje i nadu. Perkins daje detaljan popis konkretnih radnji koje svako od nas može da preduzme kako bismo transformisali ono što on naziva neuspelom smrtonosnom ekonomijom u ekonomiju života, koja svima na svetu obezbeđuje održivo izobilje.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Put mirnog ratnika, Den Milmen

Put mirnog ratnika, Den Milmen

Put mirnog ratnika

Anđeli u mojoj kosi, Lorna Birn

Anđeli u mojoj kosi, Lorna Birn

Anđeli u mojoj kosi

Igra, Nil Štraus

Igra, Nil Štraus

Igra
 

 

Džon Perkins

Džon Perkins

Džon Perkins (28.01.1945.) je američki autor. Njegova najpoznatija knjiga je Ispovesti ubice ekonomija, u kojoj Perkins tvrdi da je igrao zapaženu ulogu u procesima ekonomske kolonizacije zemalja trećeg sveta. Knjiga je bila više od sedamdeset nedelja na listi bestselera Nju Jork ...

Ceo tekst biografije Ceo tekst

 

Intervju sa Džonom Perkinsom

Intervju sa Džonom Perkinsom

ŠOKANTNI BESTSELER: Izvorna verzija knjige koja će vas zapanjiti svojim šokantnim otkrićima provela je sedamdeset tri nedelje na listi bestselera Njujork tajmsa......

Ceo članak Ceo tekst

 

 

 

Brze veze

 

Uspeh i motivacija

Klasici

Zen budističke knjige

Ezoterična bratstva

Drevni budistički spisi

Veliko belo bratstvo

Četvrti put

Ezoterično hrišćanstvo

On-line zajednica zavodnika

Komplet

Karate do

Uticaj planeta

Proricanje tarotom

Ikona borilačkih veština

Biljke moći

Vežbe pamćenja i koncentracije

Taoistički učitelj

Drevni indijski spisi

Praktične duhovne vežbe

Krija joga

Babađijeva učenja

Avatar Novog doba

Gnostička učenja

Don Miguel Ruiz

Joga vežbe

Ji đing

Borilačke veštine

Hibridni ratovi

Anđeo čuvar

Knjige na popustu akcija

Inspiracija

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11