Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa
Nauka bogaćenja

Volas D. Votls Volas D. Votls

Nauka bogaćenja

 

Uspeh i motivacija Uspeh i motivacija

Prevod: Dragan Paripović
ISBN: 978-86-83737-57-4
Format: 14 x 20 cm
Broj strana: 96
Povez: Broširan
Godina izdanja: 2008.

Prelistaj knjigu online Prelistaje knjigu online

Nema na zalihama

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Stoletni bestseler o tome kako se obogatiti primenom duhovnih principa. Knjiga koja izlaže praktično učenje koje počiva na hrišćanskim načelima i koja je nadahnula film i knjigu Tajna. Volas Votls koncizno objašnjava kako se, putem korišćenja moći uma i volje, može ostvariti duhovno i materijalno blago.

Nauka bogaćenja je prethodila mnogim slavnim knjigama o uspehu i ličnom razvoju. Veliki broj autora motivacionih knjiga, između ostalih Džon Maksvel, Brajan Trejsi, Napoleon Hil, Entoni Robins, i najposle Ronda Bern, mnogo toga duguju upravo Nauci bogaćenja i njenom piscu.

Prema rečima samog autora knjiga je namenjena onima kojima je novac najhitnije potreban, koji najpre žele da se obogate, a kasnije da filozofiraju.

Zato je ovaj tekst pragmatičan, ne filozofski. Kako kaže Votls, šta god da je rečeno u prilog siromaštvu, ostaje činjenica da nije moguće živeti zaista potpunim i uspešnim životom, ukoliko nismo bogati. Jer, nedostatak novca osujećuje korišćenje sopstvenih potencijala i talenata, a time i dalji razvoj duše tokom ovozemaljskog života.

Volas Delojs Votls (1860-1911) bio je američki pisac. Njegova dela su široko poznata i popularna u okvirima Nove Misli i takozvanih pokreta za samo-pomoć.
Votlsovo najpoznatije delo je knjiga iz 1910. „Nauka bogaćenja“, u kojoj on objašnjava kako se obogatiti. On tvrdi da je lično testirao principe izložene u knjizi i da su oni delotvorni, jer iako je većinu života proveo u siromaštvu, kasnije je postao bogat.

Mnogo toga što je danas poznato o Votlsovom životu potiče iz teksta koji je njegova ćerka Florens napisala nakon njegove smrti za spisateljicu Elizabet Taun. Iz pisma Florensove saznajemo da je Vejtls rođen u Americi uoči građanskog rata. Doživevši mnoge neuspehe kao mladić, kasnije je počeo da proučava različite svetske religije i filozofije – čitao je Dekarta, Spinozu, Lajbnica, Šopenhauera, Hegela, Svedenborga, Emersona i druge.

Votls je bio u vezi sa školom Nove Misli iz Čikaga koja se bazirala na učenju Eme Kurtis Hopkins. Kroz lično proučavanje i eksperimentisanje, tvrdio je, otkrio je istinu iza principa Nove Misli i pretočio ih je u praksu u sopstvenom životu, a kasnije je svoje knjige pisao na osnovu tih principa.

Votls je govorio:

Nema ničeg lošeg u htenju da se bude bogat. Želja za bogatstvom u stvari je želja za bogatijim, punijim i obilnijim životom, a ta je želja hvale vredna...

Postoje tri motiva zbog kojih živimo: živimo za telo, živimo za um, živimo za dušu. Nijedno od ovo troje nije bolje niti svetije od ostalih; svi su podjednako poželjni i nijedno od ovo troje - telo, um ili duša - ne može živeti potpuno ako je preostalo dvoje odsečeno od punog izražaja života.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Stepenice ka nebu, Lorna Birn

Stepenice ka nebu, Lorna Birn

Stepenice ka nebu

Ljubav s neba, Lorna Birn

Ljubav s neba, Lorna Birn

Ljubav s neba

Anđeli na vrhovima mojih prstiju, Lorna Birn

Anđeli na vrhovima mojih prstiju, Lorna Birn

Anđeli na vrhovima mojih prstiju
 

 

Volas D. Votls

Volas D. Votls

Volas D. Votls (Wallace D. Wattles 1860-1911) je poznati američki motivacioni autor. Kao jedan od vodećih pisaca Nove Misli, ostao je donekle maglovit, ali je njegovo pisanje naširoko navođeno i štampano u glasilima pokreta Nova Misao i drugim pokretima za samo-pomoć. Votlso...

Ceo tekst biografije Ceo tekst

 

 

 

Brze veze

 

Gnostička učenja

Dubinska psihologija

Knjige na popustu akcija

Joga vežbe

Zen budističke knjige

Kineska filozofija

Drevni indijski spisi

Magijska učenja

Psihodelične biljke

Borilačke veštine

Veliko belo bratstvo

Astrološke knjige

Don Miguel Ruiz

Karate do

Ji đing

Veština prodaje

Uticaj planeta

Babađijeva učenja

Taoistički učitelj

Krija joga

Proricanje tarotom

Ikona borilačkih veština

Praktične duhovne vežbe

Komplet

Klasici

Alhemijski spisi

Veština ratovanja

Zen budizam

Inspiracija

Duhovna poezija

Tibetanska meditacija

Ezoterična bratstva

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11