Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa
Nauka bogaćenja

Volas D. Votls Volas D. Votls

Nauka bogaćenja

 

Uspeh i motivacija Uspeh i motivacija

Prevod: Dragan Paripović
ISBN: 978-86-83737-57-4
Format: 14 x 20 cm
Broj strana: 96
Povez: Broširan
Godina izdanja: 2008.

Prelistaj knjigu online Prelistaje knjigu online

Popust 20%

Cena sa PDV-om:

484 din.  4.21 €  5.38 $

605 din.  5.26 €  6.72 $

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Stoletni bestseler o tome kako se obogatiti primenom duhovnih principa. Knjiga koja izlaže praktično učenje koje počiva na hrišćanskim načelima i koja je nadahnula film i knjigu Tajna. Volas Votls koncizno objašnjava kako se, putem korišćenja moći uma i volje, može ostvariti duhovno i materijalno blago.

Nauka bogaćenja je prethodila mnogim slavnim knjigama o uspehu i ličnom razvoju. Veliki broj autora motivacionih knjiga, između ostalih Džon Maksvel, Brajan Trejsi, Napoleon Hil, Entoni Robins, i najposle Ronda Bern, mnogo toga duguju upravo Nauci bogaćenja i njenom piscu.

Prema rečima samog autora knjiga je namenjena onima kojima je novac najhitnije potreban, koji najpre žele da se obogate, a kasnije da filozofiraju.

Zato je ovaj tekst pragmatičan, ne filozofski. Kako kaže Votls, šta god da je rečeno u prilog siromaštvu, ostaje činjenica da nije moguće živeti zaista potpunim i uspešnim životom, ukoliko nismo bogati. Jer, nedostatak novca osujećuje korišćenje sopstvenih potencijala i talenata, a time i dalji razvoj duše tokom ovozemaljskog života.

Volas Delojs Votls (1860-1911) bio je američki pisac. Njegova dela su široko poznata i popularna u okvirima Nove Misli i takozvanih pokreta za samo-pomoć.
Votlsovo najpoznatije delo je knjiga iz 1910. „Nauka bogaćenja“, u kojoj on objašnjava kako se obogatiti. On tvrdi da je lično testirao principe izložene u knjizi i da su oni delotvorni, jer iako je većinu života proveo u siromaštvu, kasnije je postao bogat.

Mnogo toga što je danas poznato o Votlsovom životu potiče iz teksta koji je njegova ćerka Florens napisala nakon njegove smrti za spisateljicu Elizabet Taun. Iz pisma Florensove saznajemo da je Vejtls rođen u Americi uoči građanskog rata. Doživevši mnoge neuspehe kao mladić, kasnije je počeo da proučava različite svetske religije i filozofije – čitao je Dekarta, Spinozu, Lajbnica, Šopenhauera, Hegela, Svedenborga, Emersona i druge.

Votls je bio u vezi sa školom Nove Misli iz Čikaga koja se bazirala na učenju Eme Kurtis Hopkins. Kroz lično proučavanje i eksperimentisanje, tvrdio je, otkrio je istinu iza principa Nove Misli i pretočio ih je u praksu u sopstvenom životu, a kasnije je svoje knjige pisao na osnovu tih principa.

Votls je govorio:

Nema ničeg lošeg u htenju da se bude bogat. Želja za bogatstvom u stvari je želja za bogatijim, punijim i obilnijim životom, a ta je želja hvale vredna...

Postoje tri motiva zbog kojih živimo: živimo za telo, živimo za um, živimo za dušu. Nijedno od ovo troje nije bolje niti svetije od ostalih; svi su podjednako poželjni i nijedno od ovo troje - telo, um ili duša - ne može živeti potpuno ako je preostalo dvoje odsečeno od punog izražaja života.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Misliš stvaraš, Džejms Alen

Misliš stvaraš, Džejms Alen

Misliš stvaraš

To deluje (deluks izdanje), R.H. Džeret

To deluje (deluks izdanje), R.H. Džeret

To deluje (deluks izdanje)

Kocka, S. Pešić, E. Gotlib

Kocka, S. Pešić, E. Gotlib

Kocka
 

 

Volas D. Votls

Volas D. Votls

Volas D. Votls (Wallace D. Wattles 1860-1911) je poznati američki motivacioni autor. Kao jedan od vodećih pisaca Nove Misli, ostao je donekle maglovit, ali je njegovo pisanje naširoko navođeno i štampano u glasilima pokreta Nova Misao i drugim pokretima za samo-pomoć. Votlso...

Ceo tekst biografije Ceo tekst

 

 

 

Brze veze

 

Alhemijski spisi

Komplet

Magijska učenja

Uticaj planeta

Drevni budistički spisi

Uspeh i motivacija

Knjige o samurajima

Ezoterična bratstva

On-line zajednica zavodnika

Babađijeva učenja

Tibetanska meditacija

Veština ratovanja

Hibridni ratovi

Duhovna poezija

Dubinska psihologija

Proricanje tarotom

Anđeo čuvar

Kineska filozofija

Gnostička učenja

Don Miguel Ruiz

Četvrti put

Klasici

Inspiracija

Knjige na popustu akcija

Psihodelične biljke

Vežbe pamćenja i koncentracije

Borilačke veštine

Karate do

Ikona borilačkih veština

Zen budističke knjige

Zen budizam

Drevni indijski spisi

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11