Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

Svami Višnu Devananda

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Svami Višnu-devananda je rođen u Kerali, u južnoj Indiji 1927. godine. U Šivananda Ašram u Rišikešu u Himalajima, došao je 1947. godine. Tu je živeo i radio sa svojim učiteljem, Svami Šivanandom.

Mnogi ga smatraju jednim od najvećih svetaca savremenog doba, zato što je u stanju da u svakom svom učeniku otkrije njegove sposobnosti i posebne talente. On zna da ih ohrabri i daruje duhovnu hranu. Pod njegovim stručnim vođstvom, nesavršeni i nezreli aspiranti uspevaju da usavrše i razviju svoje skrivene talente. Učitelj vidi u svojim mladim učenicima njihove posebne sklonosti kroz treninge Hata joge. Treninzi Svami Višnu-devanande su usmereni da razviju njihove inherentne kvalitete. On je naimenovan za prvog Profesora hata joge na Šivananda Joga Vedanta Forest Akademiji.

Istovremeno, on je usavršio svoje vlastite prakse, savladavši puno teških i naprednih hata joga tehnika: asana, pranajama, mudri, bandi i krija.

Ali, kako je on naučio sve te drevne prakse koje su u velikoj meri bile izgubljene za savremeni svet? Svami je često puta na to pitanje odgovarao: „Moj Učitelj me je dodirnuo i otvorio je moje intuitivno oko. Svo to znanje mi se vratilo iz prošlih života.”

1957. godine, Svami Višnu-devanandu je njegov učitelj poslao na Zapad sa rečima: „Ljudi čekaju”. On je doneo svoje znanje o Jogi i postao svetski misionar, ekspert u hata i rađa Jogi. On je osnivač Međunarodnog Šivananda Joga Vedanta Centra i neumorni borac za svetski mir. Svami je takođe autor dugo vremena izuzetno dobro prodavanih knjiga „Complete Illustrated Book of Yoga” i „Meditation and Mantras”, i inspirator nastanka knjige „Sivananda Companion to Yoga”.

 

Knjige ovog autora

Knjige ovog autora

 

Hata joga pradipika

Hata joga pradipika

Hata joga pradipika
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11