Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

Rasel H. Konvel

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Rasel Herman Konvel (15.02.1843 - 6.11.1925.) je bio američki baptistički pastor, govornik, filantrop, sudac i spisatelj. Rođen je u Saut Vortingtonu, država Masačusets.

Upamćen je kao osnivač i prvi predsednik univerziteta Templ u Filadelfiji, ali i kao jedan od začetnika književnog pravca Nova misao, koji je iznedrio klasike motivacione i inspirativne literature na koje se danas oslanja većina autora iz te oblasti.

Njegova najpoznatija knjiga Polja dijamanata, predstavlja  legendarno motivaciono predavanje koje je Konvel održao preko šest hiljada puta tokom svog života. Inspiraciju za predavanje je dobio tokom putovanja po Srednjem istoku 1869. godine, kada je čuo jednu zanimljivu priču od starog arapskog vodiča.

Središnja ideja njegovog dela je da ne treba tražiti priliku, uspeh ili sreću na drugom mestu, već se sav potencijal za postignuće svih dobrih stvari nalazi u sopstvenoj domovini, u svom mestu i unutar sopstvene zajednice. Konvel elaborira ovu temu kroz niz primera uspešnih ljudi i genija tog vremena, neprekidno se vraćajući na osnovni moto predavanja: “Kopaj u sopstvenom vrtu”!

 

 

Knjige ovog autora

Knjige ovog autora

 

Polja dijamanata

Polja dijamanata

Polja dijamanata
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11