Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

Patriša Garfild

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Dr Patriša Garfild je svetski poznata naučnica, autoritet u oblasti istraživanja snova. Ona je jedan od šest osnivača međunarodnog Udruženja za izučavanje snova, koje čine oko 900 istaknutih stručnjaka za snove, istraživača i pisaca iz svih krajeva sveta. 1998. i 1999. godine bila je i predsednik te organizacije. Među njenih šest knjiga o snovima je i bestseler Kreativno sanjanje, koje se smatra klasikom i objavljuje se bez prestanka već 24 godine širom sveta.

Garfildova je doktor kliničke psihologije, a doktorirala je na Temple univerzitetu u Filadelfiji. Primila je mnoga priznanja za svoj rad na polju istraživanja snova i psihologije.

Patriša Garfild je počela da piše svoj lični dnevnik snova 1949. godine, u dobi od četrnaest godina, i nastavila je da ga piše sledećih pedeset godina. On sadrži više od 20.000 snova, i verovatno predstavlja najduži kontinuirani zapis snova do sada. Šest njenih glavnih dela su Kreativno sanjanje, Put do ekstaze: mandale snova, Snovi vaše dece, Ženska tela, ženski snovi, Isceljujuća moć snova, Glasnik snova: kako snovi o preminulima donose darove isceljenja.

Ova dela su objavljena na više desetina stranih jezika. Prikazi o njima su objavljivani u svim glavnim američkim glasilima i magazinima.

Dr Patriša Garfild je često gost na nacionalnoj televiziji i radiju. Nedavno se pojavila i nacionalnoj dvočasovnoj specijalnoj emisiji o snovima za EnBiSi kao i u jednoj finskoj dokumentarnoj emisiji o sanjačima iz plemena Senoje.

Uz knjige, dr Garfildova je napisala mnoge članke o snovima u stručnim žurnalima; takođe je dala naučni doprinos napisavši neka poglavlja u akademskim knjigama o snovima, kao što je, na primer Trauma i Snovi (D. Baret, ur., 1996, objavio Harvard juniversiti pres).

Dr Patriša Garfild, svetski autoritet u oblasti istraživanja snova, živi u San Francisku sa svojim mužem, psihoterapeutom.

 

Knjige ovog autora

Knjige ovog autora

 

Kreativno sanjanje

Kreativno sanjanje

Kreativno sanjanje
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11