Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

Omram Mihael Ajvanhov

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Omram Mihael Ajvanhov (Omraam Mikhaël Aïvanhov, 1900 – 1986) je rođen u Bugarskoj kao Mihail Ivanov. Godine 1959. posetio je Indiju, gde se upoznao sa indijskim svecom Nim Karoli Babom, koji mu je dao ime Omram. Od tada je poznat kao Omram Mihael Ajvanhov. Po povratku iz Indije, 1960, saop­štio je učenicima u Francuskoj kako su mu indijski mudraci savetovali da promeni ime u Aivanhov, pri čemu je on sam izgovarao glas  „h“.

U svojim predava­njima je dodatno objasnio da svaki glas u njegovom imenu ima svoju numerološku vrednost, a da je ukupna vrednost broj 72, što odgovara broju duhova zaštitnika koji štite našu planetu i njene stanovnike.

Inače, Mihail Ivanov je rođen u Srpcima (tadašnji vilajet Manastir u Otomanskoj imperiji), u selu nadomak Bitolja, Makedonija, u jednoj bugarskoj porodici. Njegov otac, Ivan Dimitrov, bio je trgovac, a njegova majka, Dolja, bila je religiozna žena, koja je svog sina posvetila Bogu još od njegovog najranijeg detinjstva. Poput većine Bugara koji su živeli u tom regionu Makedonije, i tamo bili preovlađujući etnički element, porodica Mihaila Ivanova bila je prisiljena da napusti svoj dom, budući prognana od strane grčke armije na kraju balkanskih ratova. Na kraju, porodica se smestila u Varni, u Bugarskoj. Kada je imao 17 godina, nakon što je proživeo detinjstvo puno odricanja, on je sreo učitelja Petra Dnova (1864-1944), osnivača univerzalnog belog bratstva. Godine 1937. Dnov mu je poverio misiju da širi njegovo učenje u Francuskoj. Tokom narednih 49 godina, on je razvijao učenje univerzalnog belog bratstva, održavši 5000 predavanja.

Ajvanhov je podučavao uglavnom u Francuskoj, a spiritualne centre je zasnovao u Bonfenu, Francuska i u Izgrevu, Bugarska, ali je takođe i dosta putovao, između ostalog u Švajcarsku (spiritualni centar Videlinata), u Kanadu, Sjedinjene američke države, Britaniju i Skandinaviju. Njegovo delo uključuje 44 džepna izdanja i 32 sabrana dela zasnovana na njegovim predavanjima, koja su najpre bila zapisivana, a zatim i snimana na audio i video trake.

Umro je 25. decembra 1986. godine u Frežiju, Francuska.

Centralna ideja

Ajvanhovljeva filozofija uči da svako, bez obzira na to kojoj rasi, religiji, socijalnom staležu pripada, može da uzme učešće u ostvarenju nove ere bratstva i mira na zemlji. Ovo se događa kroz ličnu transformaciju ličnost: kroz njen rat u savršenstvu i harmoniji sa božanskim svetom. Šta god da se zbiva, ona se neizostavno fokusira na što bolje ponašanje na zemlji. Ajvanhov uči da, kako bi postigao bolji život, čovek mora imati visok ideal: "Ako imate visok ideal, kao što je, na primer, doneti Carstvo Božije na zemlju, vi postižete sve što ste želeli, vi imate iskustvo obilja.

 

Knjige ovog autora

Knjige ovog autora

 

Duhovno obrazovanje

Duhovno obrazovanje

Duhovno obrazovanje

Energetski centri

Energetski centri

Energetski centri

Ključ za rešavanje problema ljudske egzistencije

Ključ za rešavanje problema ljudske egzistencije

Ključ za rešavanje problema ljudske egzistencije

Muški i ženski princip

Muški i ženski princip

Muški i ženski princip

Nova zemlja

Nova zemlja

Nova zemlja

Postati živa knjiga

Postati živa knjiga

Postati živa knjiga

U društvu učitelja

U društvu učitelja

U društvu učitelja
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11