Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

Lorna Birn

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Možda još niste čuli za Lornu Birn, ali je ona pravo savremeno čudo. Od najranijeg detinjstva, ova 57-godišnja Irkinja vidi anđele na isti način na koji vi i ja vidimo obične ljude. Pre dve godine, ona je svoja iskustva opisala u knjizi koja je delimično biografija, delimično duhovno štivo, a svakako je svojevrsni izdavački fenomen. Danas je broj prodatih primeraka Anđela u mojoj kosi premašio cifru od 500 000, knjiga je prevedena na više od 20 jezika.

Prema sopstvenom priznanju, Birnova živi u dva sveta. Ona ne vidi anđele samo povremeno, ona ih vidi uvek. "Svakog dana, u svakom trenutku. Svako od nas ima svog anđela čuvara. Ja živim u paralelnom svetu. Živim u tom svetu i živim u ljudskom svetu, ali rekla bih svima da mi je neuporedivo teže živeti u ljudskom."

Ona veoma ubedljivo i detaljno govori o anđelima čuvarima. "Vaš anđeo čuvar nije ni muškog ni ženskog roda. Mnogi misle da se on nalazi pored vas, ali anđeo čuvar zapravo stoji iza vas, udaljen nekoliko koraka, kako bi vam dao prostora. Oni obično ne pokazuju svoja krila, no ipak, ove nedelje sam srela jednu osobu i njen anđeo čuvar mi ih je pokazao. Ta krila su bila tako tanka, tako prelepa. To nisu boje iz ljudskog sveta, pa ih je veoma teško opisati. Radilo se o nekoj safirno plavoj nijansi, kao da se sam anđeo nalazio unutar nekakvog dijamanta. Znate već koje su 'vrline' dijamanata. Izgledalo je kao da taj anđeo predstavlja čistotu i istinu, i obično, kada vaš anđeo čuvar predstavlja određene osobine, to su onda one iste osobine koje krase i vas."

Već na početku čitanja ove knjige čitalac će se uveriti da se tu ne radi još o jednom uobičajenom nju-ejdž naslovu koji tretira sličnu oblast. Njena ispovest odiše autentičnošću i životnošću, opisi anđela se mogu porediti sa opisima kakve nalazimo u delima velikih mistika, poput Emanuela Svedenborga, a događaji i tragične sudbine nisu ulepšani niti se završavaju uobičajenim hepiendom.

Ko je, dakle, ta Lorna Birn? Činjenice o njenom životu ispričane su u njenoj prvoj knjizi Anđeli u mojoj kosi: Rođena u siromašnoj dablinskoj porodici, odrastala je u teškim uslovima i već kao tinejdžerka morala je da prekine školovanje kako bi pomagala roditeljima. U najranijem detinjstvu ju je okolina doživljavala kao mentalno zaostalu zato što nije bila u stanju da se usredsredi na svoje neposredno okruženje, ali je kasnije uspela da razbije te predrasude, zaposlila se, udala i rodila četvoro dece, neprekidno se boreći sa životnim izazovima i nedaćama. I sve vreme je viđala anđele, družila se sa njima, smejala, plakala, a ponekad bogami i raspravljala, pogotovo kada su joj govorili stvari o njenoj budućnosti koje nije ni htela da zna ili pred nju postavljali zadatke koji su zahtevali veliko lično žrtvovanje.

Birnova objašnjava šta čini njenu knjigu tako posebnom:

„Ovo je životna priča koja se veoma razlikuje od svega što je do sada napisano. Glavna junakinja knjige je osoba koja živi između dva sveta: ljudskog i duhovnog. Naravno, ja sam ljudsko biće ali,iz mnogih razloga, kao detetu mi je bilo mnogo lakše da živim u duhovnom nego u ljudskom svetu.

Ova knjiga se ne zasniva na nečemu što je neko drugi napisao; moj jedini izvor znanja su anđeli. Oni su me naučili svemu što znam. Kao dete sam patila od disleksije, čitanje mi nije išlo od ruke, zbog čega nikada nisam bila pod uticajem misli drugih ljudi. Ova knjiga sadrži mudrost i istinu koju su mi podarili anđeli dok sam odrastala.

Možda neću to moći da dokažem, ali mudrost u ovoj knjizi potiče od anđela i Boga i knjiga je zasnovana na stvarnosti, na realnom životu koji sam živela i koji živim.

Svako ko bude čitao ovu knjigu otkriće da nije sam, da je uvek tu neko kraj njega ko će mu pomoći da prebrodi svaku teškoću. Takođe, shvatiće da je voljen bezuslovno.

Ova knjiga će pomoći čitaocima da prepoznaju trenutke u njihovoj prošlosti kada su im anđeli pomagali, iako tada nisu shvatali o čemu se radi. Svako od nas je nekada primio pomoć anđela, i prepoznavanje ovakvih događaja, makar bilo i naknadno, pružiće nam snažnu podršku da se hrabro suočimo sa izazovima života.

Svojim čitaocima ću pomoći da shvate kako je jednostavno povezati se sa anđelima. Veoma je prosto, sve što treba da učinite jeste da ih pozovete. Samo to saznanje je predivno.
Moji čitaoci će pronaći odgovore na mnoga pitanja koja kriju duboko u sebi, pitanja koja nisu smeli da postave nikome jer su se plašili da će biti ismejani.

Ne mogu da kažem da će svi dobiti odgovore na sva svoja pitanja jer ponekad anđeli ne žele daju odgovore na neka pitanja smatrajući da nije pravi trenutak za to.

Svako ko bude čitao ovu knjigu dobiće potvrdu da život ima smisla. Ona će mu pomoći da se otvori prema duhovnom svetu, i podariće mu razumevanje da nije samo puko telo, već i duša, i da životni smisao postoji. Razumeće takođe koliko je dragocen dar života.

Ukoliko budete čitali ovu knjigu otvorenog uma, ona će vam zaista promeniti život. Čak i ako tvrdite da ne verujete u anđele, pa pročitajte je onda iz puke radoznalosti; potisnite nakratko svoje sumnje i cinizam i pogledajte o čemu se tu radi. Šta možete da izgubite?".

O knjigama Lorne Birn rekli su:

„Poruka koju bi svet trebalo da čuje."
Nju Jork Tajms

„Svet je otkrio skromnog mistika čije bi poruke zaista trebalo da oslušne."
Dejli Mejl

„Lorna je, s jedne strane, u svakom pogledu potpuno obična žena. Ali ona je takođe žena koja vidi anđele. Njeni poštovaoci je smatraju božijim darom ljudima."
Herald

„Niko ne može da ospori osnovnu poruku ljubavi, milosrđa i opraštanja koju nam šalje Lorna Birn. Veoma inspirativno."
Ajriš Tajms

"Kada biste sreli osobu koja tvrdi da svakodnevno razgovara sa anđelima niko vam ne bi zamerio ako biste njene reči propratili sa izrazom neverice na licu. Međutim, Lorna Birn je nekako drugačija. Hiljade ljudi tvrdi da je promenila njihove živote nabolje."
Belfast Telegraf

 

Knjige ovog autora

Knjige ovog autora

 

Anđeli na vrhovima mojih prstiju

Anđeli na vrhovima mojih prstiju

Anđeli na vrhovima mojih prstiju

Anđeli u mojoj kosi

Anđeli u mojoj kosi

Anđeli u mojoj kosi

Anđeoska poruka nade

Anđeoska poruka nade

Anđeoska poruka nade

Komplet anđeli

Komplet anđeli

Komplet anđeli

Ljubav s neba

Ljubav s neba

Ljubav s neba

Stepenice ka nebu

Stepenice ka nebu

Stepenice ka nebu
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11