Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

Kristijan Reč

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Kristijan Reč, rođen 1957. godine u Nemačkoj, je svetski poznat antropolog i etnofarmakolog koji proučava šamansku upotrebu biljaka u svrhu lečenja i duhovnog napredovanja. Studirao je Mezoameričke jezike, kulture i antropologiju na univerzitetu u Hamburgu i proveo je tri godine na terenu boraveći kod indijanaca Lakandon u Chiapasu, Meksiko, te je jedini Evropljanin koji tečno govori njihov jezik. Dobio je i stipendiju od Nemačke akademske službe za istraživanja u inostranstvu (DAAD) kako bi završio doktorsku tezu o činima i obrednim pesmama indijanaca Lakandon.

Posle Meksika, svoj istraživački rad nastavio je na Tajlandu, Baliju i Sejšelima, i 18 godina je proučavao šamanske prakse u Nepalu, Peruu i u Kolumbijskom Amazonu. Bio je naučni antropološki savetnik na ekspedicijama koje su organizovali nemački prirodnjački časopisi poput "GEO" i "Spektrum der Wissenschaften" (Naučni spektar).

On je takođe i autor brojnih članaka i više od 40 knjiga, uključujući naslove poput "Rečnik svetih i magijskih biljaka", "Enciklopedija psihoaktivnih biljaka" (koju je objavila i poznata izdavačka kuća Inner Traditions iz SAD), "Marihuana kao lek", "Biljke ljubavi", "Vrata ka unutrašnjem prostoru". Takođe, bio je i predsednik Asocijacije za etnomedicinu u Nemačkoj, kao i član saveta Evropskog koledža za izučavanje svesti (ECSC).

 

Knjige ovog autora

Knjige ovog autora

 

Rečnik svetih i magijskih biljaka

Rečnik svetih i magijskih biljaka

Rečnik svetih i magijskih biljaka
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11