Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

G.I. Gurđijev

 

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Georgij Ivanovič Gurđijev (? – 29.10. 1949) je rođen od oca Grka i majke Jermenke u Aleksandropolju (sada Gjumri, Jermenija), gradu koji je pripadao Ruskom carstvu. Tačan datum njegovog rođenja ostao je nepoznat, smatra se da je to bilo u razdoblju između 1866. i 1877. godine.

Gurđijev je pokazao da evolucija čoveka - tema istaknuta u naučnom mišljenju u njegovoj mladosti - ne može da se dostigne kroz uticaje na mase već da je rezultat individualnog unutrašnjeg rasta; da je takav unutrašnji početak bio cilj svih religija, svih Puteva, ali zahteva direktno i precizno znanje menjanja shodno kvalitetu unutrašnje svesti svakog čoveka: znanje koje je bilo sačuvano na mestima koja je posetio, ali koje može biti dostignuto samo uz iskusno vođenje kroz dugotrajno samoproučavanje i ,rad na sebi".

Kroz redosled njegovih ideja i vežbe koje je brzo menjao, umovi svih koji bi došli k njemu postajali su otvoreni za najpotpunije nezadovoljstvo sobom i istovremeno za ogromnu skalu svojih unutrašnjih mogućnosti, na takav način koji niko od njih ne bi nikad više zaboravio.kaz učenja koji je Gurđijev dao u Belzebubovim pričama je unutrašnje pretraživanje panorame celokupne istorije ljudske kulture, od stvaranja života na planeti, preko uspona i padova civilizacija do modernih vremena.

 

Knjige ovog autora

Knjige ovog autora

 

Susreti sa izuzetnim ljudima

Susreti sa izuzetnim ljudima

Susreti sa izuzetnim ljudima
 

 

Brze veze

 

FacebookInstagramTwiter
 

© Sva prava zadržana, Izdavačka kuća „Babun".

Preuzimanje knjiga na adresi dr Milivoja Petrovića 5, Beograd-Rakovica
Radno vreme od 9 i 30 do 16 i 30 sati
Kontakt: 065 / 319 39 13

PIB: 100048004, MB: 17338056, Šifra delatnosti: 5811
Sedište: Beograd, Simina 11